Yaz okulu duyurusu için tıklayınız

29-06-2017

DENİZCİLİK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNE

2016-2017 ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU KAYIT İŞLEMLERİ

İNTERNET ÜZERİNDEN YAPILACAKTIR

DUYURULUR

Fakültemizde 2016-2017 Öğretim yılı yaz okulu kayıt işlemleri http://kayit.deu.edu.tr sitesi üzerinden yapılacaktır. Kayıt işleminin sorunsuz bir şekilde yapılabilmesi için aşağıda belirtilen hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir.

• Kayıtlar

Kesin kayıt : 29-30 Haziran 2017- 03 Temmuz 2017 tarihinde internet aracılığı ile yapılacaktır.

İnternet olanağı bulunmayan öğrencilerimiz Fakültemiz bilgisayar laboratuarlarından yararlanabilir.

• Öğrencilerimizin mutlaka kullanıcı adı ve şifrelerini kullanmaları gerekmektedir.

Kullanıcı adı: numaranız@ogr.deu.edu.tr şeklindedir.

Şifre: Daha önce değiştirmediyseniz doğum tarihinizdir.

Fakülte dışından yaz okuluna başvurmak isteyen öğrenciler (sadece 30 Ağustos 2017 tarihinde) aşağıdaki şekilde yaz okuluna kayıt yaptırabilirler.

Kullanıcı adı: yazokulu@ogr.deu.edu.tr

Şifre : yazokulu

Yeni kullanıcı oluşturma formuna istenilen bilgileri girerek, kendisine bir öğrenci numarası (Örneğin 30103000102), kullanıcı adı (Örneğin, 3013000102@ogr.deu.edu.tr ) ve şifre verilir. Öğrenci aldığı kullanıcı adı ve şifresini kullanarak http://kayit.deu.edu.tr sitesine giriş yapar.

• Yaz okulu kesin kayıt ücretleri İş Bankasının herhangi bir şubesinden Öğrenci numarası ile (Dışarıdan gelen öğrenciler de yeni aldıkları öğrenmci numarası ile) özellikle Denizcilik Fakültesi Yaz okulu ders ücreti olduğu belirtilerek yatırılacaktır.

2016-2017 ÖĞRETİM YILI

YAZ OKULU DERS ÜCRETLERİ

3 KREDİLİK BİR DERS

4 KREDİLİK BİR DERS

154,56

206,08

NOT: Yabancı uyruklu öğrenciler belirtilen ücretlerin 3 (üç) katını yatıracaklardır.

• Internet üzerinden yaz okuluna kayıt işlemi aşağıda belirtilen şekilde yapılacaktır.

1. Üni,versitemiz dönemlik ders kayıt adresi bulunan http://kayit.deu.edu.tr adresinde kullanıcı adı ve şifresi ile sisteme girilecektir. Kullanıcı adınızda numaranızdan sonra sağ tarafta bulunan e-posta sunucusunda öğrenci olduğunuzu belirten @ogr.deu.edu.tr seçeneğini doğru olarak seçtiğinizden emin olunuz.

Fakülte dışından yaz okuluna kayıt yaptıracak öğrencilerde almış oldukları kullanıcı adı ve şifresini kullanarak http://kayit.deu.edu.tr sitesine giriş yaparlar.

1. Yaz okulunda açılacak olan dersler çakışma olmayacak şekilde seçilecek ve kayıt tamamlanacaktır. Sistem tarafından seçilen derslere ait ücret öğrenciye çıkarılacaktır. Öğrenci yaz okulu ücretini yatırdığında sistem otomatik olarak kaydı onaylayacaktır.
  • Ders alma işlemleri “Üniversitemiz Yaz Öğretimi Yönetmeliği” hükümleri doğrultusunda yapılacaktır.
  • Ders alma işlemleri “Üniversitemiz Yaz Öğretimi Yönetmeliği”nin 9.maddesi uyarınca 12 (oniki) saati geçmemek üzere 3 (üç) ders alabilirler.
  • Daha önce alınan ve başarısız olunan dersler alınabilir.
  • Daha önce alınan ve başarılı olunan, ancak not yükseltmek amacıyla yeniden alınmak istenen dersler alınabilir. Bu durumda, son alınan not geçerli olur. Mezuniyete hak kazanmış öğrenciler, Yaz okulundan ders alamazlar.
  • 2016 – 2017 bahar yarıyılı final sonuçlarına göre kümülatif not ortalaması 1,80’i aşmış olan öğrencilerimiz, daha önce alamadıkları ve bulundukları yarıyılın veya öncesinin derslerini alabilirler. Kümülâtif not ortalaması 1,79 ve altında olan öğrencilerimiz daha önce almadıkları dersleri alamazlar.
  • Yaz okulundan alınabilecek ders sayısı toplamı 3 ile sınırlıdır. Bu sınıra fakültemiz dışından alınacak dersler de dâhildir.
  • Yaz okulundan ders alınabilmesi için, dersin ait olduğu dönemde öğrenim hakkının dondurulmamış  olması gerekir.
  • Denizcilik Fakültesi dışından yaz okuluna gelecek öğrenciler ilk dersin yapılacağı gün kendi okullarından alacakları öğrenci belgesini Fakültemiz Öğrenci İşleri Bürosuna teslim etmek zorundadırlar. Aksi takdirde kayıt işlemleri geçersiz sayılacaktır.
  • Yaz okulu kesin kayıt işlemlerinden sonra çoğunluk sağlanamadığı için açılamayacak olan dersler 04 Temmuz 2017 günü ilan edilecek olup, açılmayan dersler yerine ders seçmek isteyen öğrencilerin 04 Temmuz 2017 günü kayıtlarını tamamlamaları gerekmektedir.
  • Herhangi bir sorunla karşılaşılması durumunda öğrenci işleri memuruna (232) 3018828, (232) 3018838 numaralı telefonlardan veya aşağıdaki e-posta adreslerinden ulaşabilirsiniz.

İlgili e-posta

Ali Osman KARADAĞ osman.karadag@deu.edu.tr