02.09.2021 – Covid-19 Önlemleri Kapsamında Üniversite Genelinde Uygulamalar ve HES Kodu Tanımlanması İle İlgili Bilgilendirme

02-09-2021

T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından 31.08.2021 tarihinde yayınlanan genelge uyarınca; Üniversitemiz  2020-2021  eğitim-öğretim  yılı  hazırlık  çalışmaları  kapsamında  salgınla mücadelenin başarılı bir şekilde sürdürülebilmesi için akademik, idari personel ile öğrencilerimizin birlikte  hareket  etmesi, alınacak  tedbirlerin uyumu ve  uygulanması  konusunda  yardımcı  olmaları beklenmektedir.

• Akademik, idari personel ile öğrencilerin üniversite kimlik kartları ile Hayat Eve Sığar (HES)  kodlarını https://hes.deu.edu.tr/giris.php adresinden eşleştirebilirler. Yetkili Bakanlığın genelgeleri gereğince; Aşı olmamış öğrencilerimizin 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı güz dönemi akademik takviminin 04.10.2021 tarihinde başlamasıyla birlikte haftada iki kez PCR testi yaptırmak ve sonuçlarını Dekanlığımızın yetkili kıldığı birim ve kişilere ibraz veya teslim etme zorunluluğu bulunmaktadır.
  • Covid-19 önlemleri kapsamında derslikler, yemekhane, kütüphane, toplantı, konferans salonları, atölye, laboratuvar vb. üniversitemizin kapalı alanlarında aşı olmayanlar için gerekli tedbirlerin alınması, üniversite genelinde maske, mesafe ve hijyen kullarına aynen devam edilmesi,
  • Aşı  olmamış  akademik,  idari  personel  ile  öğrencilerin  haftada  iki  kez  negatif (-) PCR  testi sonuçlarını düzenli olarak Dekanlıkça görevlendirilen birim ve kişilere sunmaları gerekmektedir.

Yukarıda belirlenen tedbirlerin uygulanmasına bundan önce olduğu gibi Fakültemizde titizlikle devam etmesi ve gerekli hassasiyetin gösterilmesi hususunda bilgilerinize önemle duyurulur.