07.06.2021 – İnsansız Hava Aracı (İHA0 ve İHA1) Ticari Pilot Lisans Eğitimi Hakkında Duyuru

07-06-2021

Dicle Üniversitesi, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından “İnsansız Hava Aracı (İHA0 ve İHA1) Ticari Pilot Lisans Eğitimi” vermek üzere yetkilendirilmiştir. Bu eğitimi tamamlayanlara Dicle Üniversitesi tarafından SHGM’nin TR-İHA-E-36 nolu yetkisine dayanılarak “İnsansız Hava Aracı Ticari Pilot Sertifikası” ve “İnsansız Hava Aracı Ticari Pilot Lisansı” verilmektedir. Pandemi şartlarının uygunluğuna ve gelen taleplere göre Dicle Üniversitesi bu eğitimleri yüz yüze ya da uzaktan eğitim (online) şeklinde de düzenleyebilmektedir. İHA kullanımının her geçen gün yaygınlaştığı ve önem kazandığı ülkemizde, bu eğitimin daha fazla kişiye ulaşması amacıyla uzaktan eğitim olarak da yürütmeye başlamıştır. Ek’te yer alan eğitim programımı aşağıda sunulmuştur.

İNSANSIZ HAVA ARACI TİCARİ PİLOT LİSANS EĞİTİMLERİ (YÜZ YÜZE VE UZAKTAN EĞİTİM SEÇENEĞİ İLE)

— İHA-0 TİCARİ PİLOT LİSANS EĞİTİMİ (4 kilograma kadar olan İHA’lar için – 12 Saat)

— İHA-1 TİCARİ PİLOT LİSANS EĞİTİMİ (25 kilograma kadar olan İHA’lar için – 36 Saat)

DRONE LİSANSI NERELERDE KULLANILABİLİR:

– Güvenlik Sektörü (Emniyet, TSK, Özel Güvenlik)

– Arama Kurtarma – Organizasyon İşleri (Düğün, Konser, Açılış vb),

– Spor Müsabakaları – Haritalama ve Mühendislik Ölçümleri

– Sinema, Dizi, Reklam Filmleri

– Zirai Uygulamalar

– Habercilik

– Trafik Yönetimi

– İnşaat Sektörü