05.08.2021 – Yatay Geçiş Duyurusu

05-08-2021

BAŞARI DURUMUNA GÖRE YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

Fakültemiz bölümlerinde %100 İngilizce eğitim yapıldığından Yatay Geçiş Başvurusu yapan öğrencilerin, Muafiyet talepleri olması durumunda İngilizce yeterliliklerini belgelemeleri ve Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokuluna muafiyet başvurusunda bulunmaları gerekmektedir, bunun dışındaki tüm öğrencilerin Dokuz Eylül Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından 17 Ağustos 2021 tarihinde yapılacak olan yabancı dil yeterlilik sınavında başarılı olmaları zorunludur. Yabancı Dil Muafiyet Sınavı hakkındaki detaylı bilgilere http://ydy.deu.edu.tr internet adresinden edinebilirsiniz.

DENİZCİLİK FAKÜLTESİ 2021-2022 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ BAŞARI DURUMUNA GÖRE YATAY GEÇİŞ TAKVİMİ

Yatay geçiş başvuru tarihleri

01-13 Ağustos 2021

Zorunlu Hazırlık Sınıfı Yeterlilik Sınavı Tarihi

17 Ağustos 2021 (Yabancı Diller Yüksekokulunda)

Fakülte Yatay Geçiş Sınavı

25 Ağustos 2021 (Tınaztepe Kampüsü Denizcilik Fakültesinde)

Sonuçların İlanı

03 Eylül 2021 (Fakülte İnternet Sayfasında)

Kayıt Tarihleri

06 Eylül 2021 – 10 Eylül 2021

BAŞARI DURUMUNA GÖRE

YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI

2. Sınıf

3. Sınıf

Yurt İçi

Yurt Dışı

Yurt İçi

Yurt Dışı

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği (İngilizce)

Denizcilik İşletmeleri Yönetimi (İngilizce)

Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği (İngilizce)

Lojistik Yönetimi

MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI İLE YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

Fakültemiz bölümlerinde %100 İngilizce eğitim yapıldığından Yatay Geçiş Başvurusu yapan öğrencilerin, Muafiyet talepleri olması durumunda İngilizce yeterliliklerini belgelemeleri ve Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokuluna muafiyet başvurusunda bulunmaları gerekmektedir, bunun dışındaki tüm öğrencilerin Dokuz Eylül Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından 17 Ağustos 2021 tarihinde yapılacak olan yabancı dil yeterlilik sınavına girmeleri zorunludur. Yabancı dil sınavından başarılı olamayan öğrenciler İngilizce hazırlık eğitimi alacaklardır. Yabancı Dil Muafiyet Sınavı hakkındaki detaylı bilgilere http://ydy.deu.edu.tr internet adresinden edinebilirsiniz.

DENİZCİLİK FAKÜLTESİ 2021-2022 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANINA GÖRE YATAY GEÇİŞ TAKVİMİ

Yatay geçiş başvuru tarihleri

01-15 Ağustos 2021

Zorunlu Hazırlık Sınıfı Yeterlilik Sınavı Tarihi

17 Ağustos 2021 (Yabancı Diller Yüksekokulunda)

Sonuçların İlanı

10 Eylül 2021 (Fakülte İnternet Sayfasında)

Kayıt Tarihleri

13 Eylül 2021 – 15 Eylül 2021

Merkezi yerleştirme puanı ile (Ek Madde 1) yatay geçiş için ayrıca bir kontenjan ilan edilmeyecek olup her bir diploma programının hazırlık sınıfı dahil her bir sınıfı için 90’ı geçmemek üzere, ilgili yıldaki Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Kılavuzlarında yayımlanan öğrenci kontenjanının %30’u kadar kontenjan bulunmaktadır.