Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü Staj Duyurusu

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ

GEMİ MAKİNELERİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

ÖĞRENCİLERİNİN DİKKATİNE

2019-2020 Bahar yarıyılı ile sınırlı olmak kaydı ile yaz döneminde yapılacak olan zorunlu stajlar hakkında Üniversite Senatosu’nun 06.05.2020 tarih ve 542/03 sayılı kararı (f) fıkrası ile Denizcilik Fakültesi Yönetim Kurulu’nun 15.06.2020 tarih ve 20/2 sayılı kararı uyarınca,

Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü öğretim planında 2. Yarıyılında yer alan MEN 1100 Workshop Tranning I 3 ay, 4. Yarıyılında yer alan MEN 2100 Workshop Training II 3 ay ve 6. Yarıyılında yer alan MEN 3100 Seagoing Phase III  6 ay   olarak yer alan zorunlu stajlarını,

Öğrencilerimiz;

• Salgından kaynaklı riskler öğrencinin sorumluluğunda olmak üzere stajlarını atölye ve gemilerde veya

• Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü’nün 10.06.2020 tarih 25032954-175.01-E.31802 sayılı ve 25.06.2020 tarih 25032954-020-E.34721 sayılı yazılarına istinaden stajlarını yapabileceklerdir. Yapılan stajların iki aylık bölümü deniz eğitimi süresinden sayılacaktır.

Zorunlu stajlar yarıyıl sonu sınavlarından sonra 06.07.2020 tarihinden sonra başlayacaktır.

GEMİDE (AÇIK DENİZDE) – ATÖLYEDE STAJ YAPMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLERİN YERİNE GETİRMESİ GEREKEN KURALLAR

1. Fakültemiz web sayfası (https://denizcilik.deu.edu.tr/tr/ornek-dilekce-ve-formlar/) linkinden Salgın Dönemi Staj Dilekçesi ve Atölye Becerilerini Geliştirme Eğitimi Protokol Formu’nu temin ederek doldurması gereken kısmı, kendisi ve işletmeye eksiksiz ve okunaklı olarak doldurtularak imzalanacak ve dilekçe ile zorunlu staj belgesini staj komisyonunun gmim.staj@deu.edu.tr mail adresine göndereceklerdir.
  2. Fakültemiz web sayfası Öğrenci Staj akış Şemaları bölümünde yer alan Staj Akış Şeması doğrultusunda stajlar gerçekleştirilecektir.

Stajla ilgili istenen evrakları zamanında, eksiksiz ve özgün bir şekilde yerine getirmeyen, öğrencinin stajı kabul edilmeyeceği ve ortaya çıkabilecek yükümlülükler öğrencinin sorumluluğundadır.

KARŞI ÖDEMELİ KARGOLAR KESİNLİKLE TESLİM ALINMAYACAKTIR.

BİR DENİZCİLİK İŞLETMESİNDE (KARADA) AÇIK DENİZİ STAJINI YAPMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLERİN YERİNE GETİRMESİ GEREKEN KURALLAR

Zorunlu stajlarını DENİZCİLİK İŞLETMESİNDE (Liman Başkanlıkları, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, liman seferi yapan yolcu gemisi ile feribot işletmeleri, klas kuruluşları, kılavuzluk ve römorkörcülük teşkilatları, araştırma gemileri, liman işletmeleri ve tersaneler de dahil olmak üzere) yapmak isteyen öğrenciler Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonuna Fakültemiz web sayfasından (https://denizcilik.deu.edu.tr/tr/ornek-dilekce-ve-formlar/) temin edecekleri dilekçe ile online olarak gmim.staj@deu.edu.tr  mail adresine başvuruda bulunacaklardır.

Stajla ilgili istenen uygulamalarını eksiksiz ve özgün bir şekilde yerine getirmeyen, öğrencinin staj uygulaması kabul edilmeyeceği ve ortaya çıkabilecek yükümlülükler öğrencinin sorumluluğundadır.

13/07/2020

ÖNEMLE DUYURULUR.