2020-2021 Güz Yarıyılı Yarıyıl İçi Değerlendirmeleri (sınav, vize yerine geçecek ödev, ödev, proje, quiz, sunum vb.) Hakkında

26-11-2020

Değerli Öğrenciler,

1. Derslerinizin yarıyıl içi tüm değerlendirmelerinde (sınav, vize yerine geçecek ödev, ödev, proje, quiz, sunum vb.) soruların/dokümanların gönderimi ve teslimi sadece online.deu.edu.tr platformu üzerinden olacaktır.
  2. Soruları/dokümanları, kendi bireysel çabanız, bilginiz ve kendi cümlelerinizle cevaplandırınız. Değerlendirmeleriniz çeşitli intihal programları vasıtasıyla kontrol edilecek, birbiriyle karşılaştırılacaktır. Birbirinin aynı olan, kopya şüphesi uyandıran cevaplar değerlendirilmeyeceği gibi ilgililer hakkında yasal işlem başlatılacaktır. Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği[1]’nin 9. maddesinin m bendinde kopya çekmenin, çektirmenin ve kopya çekmeye teşebbüs etmenin uzaklaştırma cezasını gerektiren disiplin suçları arasında sayıldığını sizlere bir kez daha hatırlatmak isteriz.
  3. Denizcilik Fakültesi, denizcilik mesleğinin örf, adet, gelenek ve görenekleriyle donatılmış mezunlar yetiştirir. Bilginin kutsallığına inanan biz eğitimciler, iyi bir denizci olmanın yukarıda adı geçen ilkelerle mümkün olduğunu bilir ve bunu siz sevgili öğrencilerimize yaşam boyu öğrenme felsefesiyle beraber aşılamaya çalışırız. Mezun olduktan sonra öğrenciliğinizdekinden daha güçlü bir ilişki içine gireceğiniz Fakültemiz, içinden geçtiğimiz bu zorlu pandemi günlerini denizciler için sadece öğretimin devam ettiği bir süreç olarak değerlendirmemekte, aynı zamanda eğitimin sürdüğü, zorlukların üstesinden gelebilme yetisinin kazanıldığı, analitik düşünme ve bilişsel becerileri hayata geçirme yeteneklerinin kullanıldığı bir süreç olarak görmektedir. Bu noktadan hareketle, yanıtlamaya başlayacağınız bu değerlendirmelerin bir not olarak karşılığı olacağı gibi, iyi bir denizci olmanız noktasında da rolü olduğunu anımsatmak isteriz. Salt bireysel çabanızla oluşturup teslim edeceğiniz bir değerlendirmenin (sınav, vize yerine geçecek ödev, ödev, proje, quiz, sunum vb.) yukarıda sayılan ilkeler çerçevesinde oluşan kıymeti, alacağınız yüksek bir puandan daha değerlidir.

Hepinize sağlıklı günler ve başarılar diliyoruz.

Resmi Gazete Tarihi: 13.01.1985 Resmi Gazete Sayısı: 18634.