16.08.2022 – 2022 YKS Sonucu İle Yerleşen Adayların Dikkatine

16-08-2022

KAYIT TARİHLERİ VE KAYIT ŞEKİLLERİ İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKTE BULUNAN DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ RESMİ İNTERNET SAYFASINDAN BİLGİ EDİNEBİLİRSİNİZ.

https://www.deu.edu.tr/duyurular/2022-yks-sonucu-ile-yerlesen-adaylarin-dikkatine

 

***Fakültemiz Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği veya Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümlerini Kazanan Adayların aşağıdaki linkte belirtilmiş olan ilgili Bakanlığın yetkilendirmiş olduğu hastanelerden “Gemi Adamı Olur Sağlık Raporu” almaları ve bu raporu bulundukları illerin Hudut ve Sahiller Sağlık Merkezlerinde onaylatarak “Gemiadamı Sağlık Yoklama Belgesi” almaları gerekmektedir.

https://www.hssgm.gov.tr/GenelvePeriyodikHastaneler

 

Yüzyüze Kayıt Yaptıracak Adaylar için Gerekli Belgeler

  • Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği veya Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümlerine Kayıt İçin Gerekli Belgeler;
  1. Lise diplomasının aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli geçici mezuniyet belgesi. Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır)
  2. 6 (altı) adet fotoğraf (4,5 cm x 6 cm boyutunda, son 6 ay içerisinde çekilmiş olmalıdır.)
  3. Bu programa kayıt yaptırabilmek için öğrencilerin;
    1. Gemiadamları ve Kılavuz Kaptanları Yönetmeliği ile Gemiadamları ve Kılavuz Kaptanlar Eğitim ve Sınav Yönergesinin, Eğitim Kurumlarında Kayıt Kabul, Sağlık Koşulu ile ilgili yasal koşulları sağlamaları,
    2. Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan Gemiadamları Sağlık Yönergesinde belirlenen usul ve esaslara göre aldıkları “Gemiadamı Olur Sağlık Raporu” nu Sağlık Denetleme Merkezinde onaylatmaları ve Gemiadamı Sağlık Yoklama Belgesi almaları gerekmektedir.
  4. 2022 YKS Yerleştirme Sonuç Belgesi gerekmektedir.
  • Denizcilik İşletmeleri veya Lojistik Yönetimi Bölümlerine Kayıt İçin Gerekli Belgeler;
  1. Lise diplomasının aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli geçici mezuniyet belgesi. Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge. (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır)
  2. 6 (altı) adet fotoğraf (4,5 cm x 6 cm boyutunda, Son 6 ay içerisinde çekilmiş olmalıdır.)
  3. 2022 YKS Yerleştirme Sonuç Belgesi gereklidir.

 

***Yabancı Dil Muafiyet sınavı 19 Eylül 2022 tarihinde Yabancı Diller Yüksekokulu’nda yüz yüze yapılacaktır. Yabancı Dil Muafiyet Sınavı hakkındaki bilgilere (sınav saati ve sınav salonu) http://www.ydy.deu.edu.tr adresinden ulaşılabilir.

(Tel: 232 301 63 41-42)(E-Posta Adresi: ydy.ogrenci@deu.edu.tr)


Font Boyutunu Değiştir
Kontrast