20.12.2023 – Yabancı Uyruklu Öğrencilerin İkamet İzinleri ile İlgili ACİL VE GÜNLÜ Duyuru

21-12-2023

Sevgili Öğrencilerimiz,

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) ile İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı arasında uluslararası öğrencilerin vize ve ikamet izni işlem ve süreçlerinin güncellenmesine yönelik olarak 15 Kasım 2023 tarihinde “Uluslararası Öğrencilerin İkamet İzni  başvurularına İlişkin İş Birliği Protokolü” imzalandığı bildirilmiştir.

Fakültemiz yabancı uyruklu öğrencilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamama açısından, İlgili protokol uyarınca, Fakültemize yeni kayıtlanan ve halen kayıtlı olan öğrencilerimizin ikamet izin süreçlerinin takibi açısından Öğrenci Bilgi Sistemine ikamet izin başlangıç ve bitişlerinin işlenecek olması nedeni ile 15.01.2024 Cuma günü mesai bitimine kadar ikamet izin belgelerinin fotokopilerini Denizcilik Fakültesi Öğrenci İşlerine teslim etmeleri önemle duyurulur.

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ İKAMET İZNİ BİLGİLENDİRME

Denizcilik Fakültesi Dekanlığı